Skor som håller barnens fötter torra och varma

Jag vill tipsa er med barn om att införskaffa vattentäta barnskor. Att ha ett par vattentäta skor till barnen att ha både hemma och på förskolan är verkligen guld värt och gör att barnen kan leka fritt i alla väderförhållanden samtidigt som fötterna hålls torra, oavsett om fukten kommer inifrån eller utifrån beroende på vilket material skorna är tillverkade i.

Barnskor som andas och håller fukten borta

Därför kan det vara bra att göra en liten extra research innan man införskaffar sina vattentäta barnskor. Det finns material som har riktigt bra andas-egenskaper och dessutom kan man leta efter bland annat skor med tejpade sömmar och gummiförstärkt tå för att göra skorna extra slitstarka. Vill man kan man även hålla utkik efter skor som har PU-detaljer vilket innebär att skorna inte bara är vattentäta utan även riktigt robusta och slitstarka. Man vill ju ha skor med kvalitet som håller länge och fyller den funktion de ska!

 

Detaljer som syns och gör skorna lätta att få på och ta av

Designmässigt för skorna finns det riktigt snygga modeller att hitta som dessutom är rustade med funktioner för att lätt få på och av barnet skorna i form av kardborreslejf eller elastiska band som bara är att dra åt. För säkerheten bör man också, enligt mig, leta efter skor med detaljer i reflex som gör att barnet syns ordentligt när det är ute och leker.

När man lägger ner lite extra tid på att köpa ett par riktigt bra vattentäta skor med ovan nämnda detaljer gör ju också att barnen slipper bli kalla om fötterna och riskera att bli sjuka eller frysa. Som man brukar säga, är man varm om fötter, händer och huvud så är resten av kroppen också varm. Hoppas med detta att jag kunnat ge dig som läser lite tips att tänka på när du skall införskaffa dina nästa par vattentäta barnskor.