Den perfekta julklappen för pianonybörjaren

Letar du efter den perfekta julklappen till någon i din omgivning som håller på att lära sig spela piano men ändå inte är helt ny på bollen? Då vill jag tipsa dig om Pianobus 2 bok och cd. Detta är alltså del 2 av en serie notböcker med tillhörande cd på 3, där man successivt lär sig att avancera mer och mer i sitt pianospelande. Detta med hjälp av lättspelade visor och låtar som samlats i boken och som, som sagt även följer med som cd.

Låtarna i böckerna är visor melodier som alla känner till

Våra barn valde att börja spela piano nu i höstas och de har nyligen fått den sista delen i Pianobus serien och det har verkligen varit ett vinnande koncept. Det är varken för enkelt eller för svårt utan precis lagom utmanande för en hyffsad nybörjare. Låtarna som finns i böckerna är verkligen sådana som alla känner till och kan sjunga med i, vilket också underlättar när man skall lära sig spela något och det är bra att i alla fall veta hur det ska låta när man spelar rätt.

Börja med noter som är enkla och roliga för lagom utmaning

Kanske är det så att du själv håller på att lära dig spela piano och vill ge dig själv en rolig och bra julklapp i år? Då tycker jag du skall spana in Pianobus serien, för som jag tidigare nämnt innehåller den visor och låtar som verkligen alla känner till – oavsett ålder. Man vill ju heller inte gå in för hårt och köpa något som är alldeles för avancerat. Av egna upplevelser brukar detta gärna bidra till att man tappar motivationen vilket leder till att man ger upp. Börja med någonting enkelt och kul är min rekommendation helt enkelt!