CureMed – företaget med flyt dessa tider

Man läser dagligen i tidningen om hur företag, speciellt restauranger och verksamheter i nöjesbranschen, rasar under denna pandemi. När folk är rädda för att gå ut så drabbas dessa branscher och det blir svårt att få det att gå runt. Företag som däremot gynnas av dessa konstiga tider är dem som håller sig på nätet och som gör det enkelt för oss att handla trots att vi inte vill befinna oss på stora shoppingcenter bland massa folk. Dessutom behöver folk ha febertermometrar hemma och läkemedelsföretag inom vården ser till att sjukhusen rustas upp.

CureMed är ett företag som säljer många produktkategorier inom sjukvård och medicinteknik och är en del av anledningen till att sjukhusen och olika vårdcentraler har vad som krävs. Dem säljer som sagt många olika produktkategorier och en utav produkterna på deras hemsida är HemoCue Glucose. Och vad i hela friden är det då, tänker du. Jo, det ska jag berätta mer om 🙂

HemoCue Glucose är nämligen en mackapär som kombinerar den precision och noggrannhet som en laboratorieanalys har med snabbhet och användarvänlighet. Fördelen med denna är att instrumentet inte behöver komma i kontakt med patienten vilket gör att vi minskar risken för spridning av infektioner, detta med hjälp av mikrokuvett-teknologin. Mikrokuvetterna är enstycksförpackade för att ge infektionen ännu mindre möjlighet att sprida sig och maximerar också hållbarheten.

Håller sjukvården på benen

Det är givetvis inte bara HemoCue Glucose som håller sjukvården på benen idag men att se ett företag jobba med produkter för att minska risken av olika infektioner att spridas är ju fantastiskt. Idag behöver vi se till att ta hand om varandra och att företag i branschen har detta tänk gör mig på något vis trygg i dessa konstiga tider. CureMed fortsätter att tillgodose våra sjukhus och vårdcentraler med bra utrustning och förhoppningsvis ser vi snart ljuset i tunneln.