Ska köpa nya träningsshorts

Jag har insett att långa träningsbyxor inte riktigt är något för mig. Jag känner mig inte lika rörlig och flexibel när jag tränar och dessutom gillar jag att klä mig så svalt det bara går. Därför har jag tänkt att för mig borde träningsshorts vara ett bättre alternativ. De dagar då de är kallt och jag ska träna ute kan jag bara ha några tunna byxor under och på så vis kan jag fortfarande hålla mig sval. Dessutom behöver jag inte ha flera olika uppsättningar träningsshorts utan kan använda mig av samma när jag tränar, oavsett om det är ute eller inne.

Hitta rätt modell och passform

Jag har kollat runt lite på nätet efter något som känns passande, och utbudet är det verkligen inget fel på. Det finns så många olika shortsmodeller i alla möjliga material, färger och passform. Just nu lutar det åt en färg som är neutral då mina träningströjor ofta brukar vara i ganska skrikiga färger. Kanske blir ett par svarta shorts? Det brukar vara fint till lite färger som sticker ut lite mer. Jag vet i alla fall att den modell jag väljer inte får sitta för tight, jag tycker det blir lite obekvämt när det sitter åt för mycket och vill nog hellre ha något som känns lite luftigare. Jag vet att det finns en del träningsshorts som har innershorts och det känns som ett bra alternativ när det kommer till att ha ett material som både andas och kan leda bort fukt. Ytterligare en sak som jag tycker är viktigt är att shortsen helst ska väga så lite som möjligt. Även om det inte är ett stort plagg så sparar jag gärna in både plats och vikt i träningsväskan, allt det andra man behöver ha med sig tar upp plats nog tycker jag.

Retrocykel

Tänk om jag hade sparat mormors gamla damcykel! Då hade jag haft en äkta retrocykel som är så otroligt populära nu plötsligt. Jag tror att min mamma tog till vara på mormors retrocykel utan växlar under en period men jag undrar om inte hon gav bort den till min kusin som brukade vara i mormors gamla torp på somrarna. Efter att mormor och morfar hade flyttat från sin gamla gård (min mammas barndomshem) så ägde dom den fortfarande för att hyra ut till släkten. Eller hyra ut kanske är att överdriva, dom fick i alla fall nyttja den ifall de önskade. Så fick morfar någon som hjälpte till med gräsklippning och att rensa de land som återstod.

Min mormors retrocykel

Att min mormors gamla cykel senare skulle räknas till en retrocykel var väl ingen som tänkte på den tiden när mormor inte kunde cykla mer. Allting gick ju framåt och så även utvecklingen av cyklar. Min mamma använde mormors cykel under en kort period men sedan hamnade den i garaget under flera flera år. Ända till min äldre kusin uttryckte sitt intresse över att få ta med den gamla cykeln hem efter att ha lånat den vid ett sommarbesök hemma hos oss när jag var liten. Min kusin tyckte det var kul att komma hem till oss för att passa min lillasyster (vilket jag själv inte uppskattade).

Nya retrocyklar

Att ha sparat en gammal ärvd cykel är väl en sak, då är den i alla fall en äkta ”retrocykel” men sedan det blev populärt att skaffa sig en gammal cykel så har industrin anammat detta och börjat tillverka nya ”retrocyklar” istället. Så de som inte får tag i en äkta gammal cykel kan helt enkelt köpa sig en helt ny cykel med ett gammalt utseende. Inte så kul om du frågar mig men jag har ju inte längre kvar mormors gamla cykel.

Skor som håller barnens fötter torra och varma

Jag vill tipsa er med barn om att införskaffa vattentäta barnskor. Att ha ett par vattentäta skor till barnen att ha både hemma och på förskolan är verkligen guld värt och gör att barnen kan leka fritt i alla väderförhållanden samtidigt som fötterna hålls torra, oavsett om fukten kommer inifrån eller utifrån beroende på vilket material skorna är tillverkade i.

Barnskor som andas och håller fukten borta

Därför kan det vara bra att göra en liten extra research innan man införskaffar sina vattentäta barnskor. Det finns material som har riktigt bra andas-egenskaper och dessutom kan man leta efter bland annat skor med tejpade sömmar och gummiförstärkt tå för att göra skorna extra slitstarka. Vill man kan man även hålla utkik efter skor som har PU-detaljer vilket innebär att skorna inte bara är vattentäta utan även riktigt robusta och slitstarka. Man vill ju ha skor med kvalitet som håller länge och fyller den funktion de ska!

 

Detaljer som syns och gör skorna lätta att få på och ta av

Designmässigt för skorna finns det riktigt snygga modeller att hitta som dessutom är rustade med funktioner för att lätt få på och av barnet skorna i form av kardborreslejf eller elastiska band som bara är att dra åt. För säkerheten bör man också, enligt mig, leta efter skor med detaljer i reflex som gör att barnet syns ordentligt när det är ute och leker.

När man lägger ner lite extra tid på att köpa ett par riktigt bra vattentäta skor med ovan nämnda detaljer gör ju också att barnen slipper bli kalla om fötterna och riskera att bli sjuka eller frysa. Som man brukar säga, är man varm om fötter, händer och huvud så är resten av kroppen också varm. Hoppas med detta att jag kunnat ge dig som läser lite tips att tänka på när du skall införskaffa dina nästa par vattentäta barnskor.

Årets roligaste period avnjuts bäst i jaktkläder från Jägarliv

Jag skall väl erkänna att jag älskar sommaren med sina lata dagar i shorts och badkläder, men något som är fantastiskt med Sverige är våra årstider och med hösten kommer jakten. Dagar som startar vid 07 och slutar när man känner att man är klar är underbart om man frågar mig. Och då vill JAG vara den som bestämmer när det är nog, inte jaktkläder som inte klarar kyla eller väta.

Kvalitet är A och O, det kan man aldrig komma ifrån

När jag började att jaga för många år sedan körde jag på i de jaktkläder jag hade, ungdomlig entusiasm i kombination med andra fysiska förutsättningar gjorde att alla dagar i skogen alltid var perfekta. Nu för tiden känner jag att jag mår bättre när jag är torr och varm och bekväm, och precis som man hittar de bössor man tycker bäst om, har det även kommit att gälla mina jaktkläder, och för mig har det fallit sig att jag föredrar jaktkläder från Jägarliv även om jag vet att det finns fler företag som har bra grejer.

Traditionens makt är stor för en del av oss

Från den dagen jag fick på mig mina första jägarbyxor från jägarliv har jag varit dem trogna, jag har hittat kängor som passar mina fötter där och då de plagg jag har testat från dem alltid lämnat mig nöjd så har de fått bli min leverantör. Så länge de fortsätter med det fortsätter jag att vara en nöjd kund. En annan sak jag uppskattar är att de har alternativ i damstorlekar, perfekt för dottern som numer är lika mycket i skogen som jag.
Lycka till med jakten och se till att klä dig i rätt jaktkläder.