Göra egna klappar till julen

Det är inte bara när man är i skolåldern som det är kul att tillverka egna julklappar för att ge bort till nära och kära. Själv har jag alltid gillat att pyssla och till julen är det något alldeles extra att få skapa något för att sedan ge bort i julklapp. När du gör egna presenter har du verkligen chansen att göra något unikt till varje person. Det är lite det som är utmaningen och det roliga i att tillverka sakerna själv. Men hur jobbigt är det inte då när fantasin tryter? Vad vill brorsan ha för något kul, eller pappa och mamma? Ska jag sy ett täcke till hunden och virka ett lapptäcke till mamma?

Tips på julklappar

Jag ska försöka ge några tips på vad ni kan hitta på att göra!

Tjejer och kvinnor i alla åldrar tror jag alltid uppskattar ett personligt smycke. Det är väldigt tacksamt att tillverka då det finns oändligt många varianter av smyckesdelar för julen som du själv kan sätta ihop till ett unikt smycke. Skillnaden på smycken får ju variera med åldern på den som du gör det till.

Att sticka vantar, mössor och halsdukar har väl alltid varit populärt och nu finns det mängder med fina mönster att köpa i garnbutikerna. Där kan du få väldigt mycket inspiration.

Att virka söta små figurer har också blivit väldigt populärt, ge bort till syskonbarnen eller barnbarnen. Dom kommer absolut att uppskatta detta! En liten söt pingvin eller uggla att hänga i en nyckelring eller i bilen, den kan du även ge till något äldre barn och ungdomar men även till vuxna om de ska ha den i bilen.

Vetevärmare passar jättebra att sy till julen, vem uppskattar inte lite värme runt halsen i vintertider. Det är väldigt lätta att göra och kräver enbart lite tyg och ett kilo hel vete.

Köp porslinspennor och måla koppar i personliga mönster.

Ge bort fina förvaringsaskar som du dekorerat med pärlor, band, snäckor eller rosetter.

Fantasin har inga gränser! Det här var bara något av allt du kan göra. Jag önskar dig en riktigt god och kreativ jul!